Kehidupan Akhirat

Tiada kehidupan yg sempurna selain kehidupan akhirat, tempat cemeti didalam syurga lebih baik dari dunia dan segala isinya, sepagi dan sepetang di jalan Allah lebih baik dari dunia dan isinya, sabda Nabi saw : “Hendaklah engkau berada di dunia ini seperti orang yg lalu di suatu tempat”.

 

“Sesiapa yg dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam syurga maka berjayalah ia”

Dunia berangkat dengan berpaling muka, Akhirat berangkat dengan berhadap muka. Dunia semakin menjauh akhirat semakin mendekat.

 

Rasulullah saw bersabda : “Tiada seorang hamba pun yg datang pada hari kiamat dalam keadaan dia mengucap Laa ilaaha illallah semata-mata karena Allah melainkan Allah akan haramkan neraka darinya”.

 

Rasulullah saw bersabda: ”ALLAH berfirman, tiada balasan terhadap hambaku yg mu’min apabila aku telah mengambil suatu yang disayanginya dari dunia kemudian ia tidak harap apa-apa kemudian ia hadapi dengan tabah dan sabar selain syurga.” Kehidupan dunia ini walau nampak jelas tetapi sebenarnya bukan kehidupan yg sebenarnya.

Advertisements

Responses

  1. Wahai Saudaraku se Iman…! mari kita dengarkan berita dari langit dan bukti kebenaran yang telah di buktikan oleh saudara kita yang telah menegakkan sholat walaupun di dalam pesawat yang sedang terbang di angkasa, tetapi mereka tidak berani sedikitpun meninggalkan perintah Alloh Swt. dengan cara Rasululloh Saw. inilah sebagai tanda bukti sebagai Hamba Alloh yang tidak bisa di tangkal lagi kebenarannya, untuk itu kami mengajak kepada saudaraku se iman & se Islam masuk ke dalam gerbong terakhir menuju jalan keselamatan yaitu Gerbong Nabi Muhammad Saw. yaitu dengan jalan Da’wah Illalloh.

  2. Semoga kita senantiasa berada di dalam “gerbong” tersebut, Amiin..
    Terima kasih sudah berkenan mampir di blog ini.

  3. hidup hanya sementara,kehidupan akherat yang abadi mari kita tegakkan agama Alloh swt dengan berjuang dijalan Alloh swt.sebarkan Agama seluruh alam sebagaimana yang diajarkan bagindab saw

  4. wahai saudaraku sebelum Alloh murka akan kondisi umat yang jauh dari amal agama yang sempurna mari kita ambil bagian dari usaha dakwah tegakkan yang hak sebelum terlambat

  5. 4 bulan

  6. Mari kita galang kesatuan yang kokoh demi menegakan kebenaran ajaran islam.

  7. mari pak…Terima kasih sudah mampir


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: